Clinic F3L en F3J 2024 in Markelo

We hadden het al aangekondigd, en dan is het tijd om zo’n clinic werkelijkheid te laten worden.
Het liefst nog voordat het vliegseizoen begint, als een soort opwarmertje voor de echte wedstrijden. Maar wanneer plan je zo’n dag? Nou, in dit geval was dat vorige week vrijdag al. We zagen een mooi-weer front zien naderen. Nu zou je zeggen: dat is niet te plannen. En dat klopt, we hebben de gok genomen om het toch te proberen. Wout en ik hebben het ingepland, wetende dat het weer roet in het eten zou kunnen gooien. Maar wat een geluk hebben we gehad: een prachtige F3L/F3J dag is werkelijkheid geworden.

We begonnen met een hartelijk ontvangst in Markelo. Ik word elke keer weer enthousiast als ik zie dat we op zo’n prachtig veld mogen vliegen. Gerrit, nogmaals hartelijk dank voor het regelen van dit veld, geweldig!

Na het opbouwen van de lier en het F3L veld, hielden we een briefing. We gingen het veld, het vlieggebied en de regels doornemen. Omdat er veel nieuwe gezichten waren met interesse in F3L, hebben we de spelregels doorgenomen. Daarnaast heeft Lyckele iets verteld over coaching en EricV heeft uitlleg gegeven over het thermiekvliegen. Na deze sessie heeft EricH een demonstratie gegeven over het starten, met bijbehorende tips en trucs. Na een korte vragensessie ging iedereen oefenen. Het was te zien dat het in de praktijk brengen van de theoretische kennis nog wel enige uitdaging bood. Maar na enige oefenen kon je merken dat er progressie werd geboekt. Na wat coaching en tips van de ervaren vliegers, werd er na de lunch gevraagd om een wedstrijdje te oefenen. Maar iedereen was zo lekker aan het oefenen dat er eigenlijk geen behoefte was aan een wedstrijdje. Gewoon lekker oefenen en proberen dat schaarse belletje te vinden, dat was het doel. Helemaal prima.

Ook de jongens van F3J waren lekker gestart en konden met een klein groepje prima vliegen naast de Ressers.
Later in de middag kwam de thermiek iets beter los. Ik heb anderen mooie vluchten zien maken van meer dan een half uur. Zelf heb ik ook een aantal prachtige bellen weten te vinden.

Ik denk dat ik ook namens Wout mag spreek als ik zeg dat deze clinic een goede start was voor het seizoen 2024. Met deze geslaagde clinic hopen wij iedereen in april te mogen ontvangen op de eerste F3L-wedstrijd.

Tot dan!
Willem

Foto’s van het evenement zijn te vinden in de foto-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.