Verslag van de RES-oefenwedstrijd op 12 november 2023

Verslag van de RES-wedstrijd op 12 november

Het stond al een tijdje op de planning en in de week voor 12 november zagen we dat het werkelijkheid zou worden: een droge zondag in november waarop we nog een soort clinic/vriendschappelijke RES-wedstrijd konden organiseren.
In alle vroegte vertrok ik uit hartje Oeteldonk. Zij werd weer schoongeveegd van het 11-11 feest. Bij vertrek kwam ik nog een verdwaasde carnavaller tegen, die gaat zeker niet vliegen.
Uit de stad reed ik meteen door dikke mist. Na wat kilometers werd het helder maar in Deventer reed ik door een flinke regenbui. Wat gaat deze dat brengen?

Aangekomen op het veld, dat weer uitstekend was geregeld door Gerrit, was iedereen al druk met uitpakken en inrichtten van het veld. Na wat gehannes met de computer en display (een bekend fenomeen) was de opstelling wedstrijd gereed. De briefing werd gehouden, waarbij enkele nieuwe gezichten welkom werden geheten. Enkele regels van het spel werden nog even doorgenomen. Onze gebruikelijke wedstrijdleider, Wil, had zich afgemeld, dus nam Wout deze taak op zich. Ook werd er, zoals bij officiële wedstrijden, een jury ingesteld. De RES-oefenwedstrijd kon beginnen.

Het was fris maar prachtig, rustig weer. Ideaal om te ressen.
Sommige piloten hadden ballast toegevoegd maar dat werd al snel weer verwijderd.
Het veld in Markelo kenmerkte zich door glooiingen in het landschap, waarbij ons veld iets hoger lag. Soms leek het alsof we gebruik konden maken van bosjes en schellinkjes, wat het vliegen extra interessant maakte. Opvallend genoeg werden er regelmatig belletjes gevonden. Hoewel je niet hoog steeg, kon je lang genoeg vliegen om je ronde te voltooien.

Na twee rondes hielden we een lunchpauze, waarin ook nog aanpassingen aan het materiaal werden gedaan en er met ander materiaal werd gevlogen. Uiteindelijk hebben we vier rondes gevlogen, prima voor zo’n oefenwedstrijdje.
Het was een perfecte afsluiting van het RES-seizoen.

Tijdens de afsluiting hebben we aangegeven dat we binnenkort een RES-vliegers-vergadering houden, wanneer je inschrijft in de nieuwsbrief wordt je hierover geïnformeerd. Tijdens deze vergadering wordt er geëvalueerd en wordt er gekeken naar eventuele aanpassingen/verbeteringen in de regels.

Graag tot het volgende RES vliegseizoen op op de vergadering!

De uitslag en foto’s van deze oefenwedstrijd staan op deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.