Verslag NK F3RES wedstrijd 03-09-2023 Nieuwkuijk

De eerste wedstrijd na de zomervakantie 2023.
Deze dag werd gehouden op het wedstrijd veld van The Hawks in het Brabantse Nieuwkuijk (Gemeente Heusden). Het veld lag er prachtig bij, in de ochtend vochtig met een oostelijke wind.
Dus eerst maar de laarzen aan voor de opbouw van het veld, dit verliep heel snel en om 10:30u kon we de wedstrijd beginnen.
Na het invullen van de score van de eerste ronde was het duidelijk dat we de landingspunten niet hadden opgenomen in Gliderscore. Ok, geen paniek, iedereen vult toch de briefjes in, dan vullen we de landingsscore daarna aan, om zo te komen tot de wedstrijduitslag.
We hadden deze dag 5 lijnen uitgelegd met een extra reservelijn. Dat komt omdat we met 13 deelnemers vliegen, dan komen we wel met 3 groepen altijd een lijnmanager te kort. Mocht dit dan een probleem geven dan is zo’n reservelijn een makkelijke en snelle oplossing.
Gelukkig hebben we hem gedurende dag niet nodig gehad. Alles verliep zeer relaxed en het is de eerste wedstrijd die gevlogen is met 7 ronden.

Alles leek er op dat het een makkelijke dag zou worden met veel thermiek. Niets was minder waar. De starthoogtes waren, door de zwakke wind, niet hoog te noemen. Soms had je een briesje en kon je hoger starten, maar wil je daar op wachten?
Het vinden van de goede thermiekbel kostte veel moeite, had je de thermiek gevonden dan moest je zuinig draaien en steeds hopen dat je in de bel bleef en kon stijgen.
Vandaag heb ik eigenlijk later op de dag prachtige stijgers gezien, waarbij de RES-kist heel klein werd. Maar verder was het veel vechten om een volle vlucht te maken. Daarbij moest je veel naar elkaar, de schaarse buizerds en een enkele ooievaar kijken om een belletje te vangen.
Ik liet me zelf verrassen door zo’n ooievaar. Ik vloog in een bel en iets down-wind zat een ooievaar iets hoger. Je denkt: oh daar kan ik wel even naar toe want die stijgt. Dan blijkt dat zo’n vogel toch verder weg zit dan je denkt. Foute keuze dus, redden wat er te redden valt en maar een beetje blijven hangen tot je te ver doorzakt en merkt dat je te ver weg zit en te ver gedaald bent om het veld te halen. Wonder boven wonder heb ik de rand van het veld gehaald. Snel de kist ophalen en naar de startplek gerend om zo snel mogelijk een (korte) herstart te maken en landingspunten te scoren.

Een topdag met mooie vliegronden.
Na het vliegen hebben we de scorekaartjes verzameld en hebben we ze in Gliderscore aangevuld en online gesynchroniseerd en zo hadden we toch nog redelijk op tijd een dag uitslag. Andere hadden de lijnen en het materiaal opgeruimd, wederom dank. Zo konden we de dag op tijd afsluiten. Natuurlijk worden de scorekaartjes nog gecontroleerd maar we hadden weer verdiende winnaars. Loet, Arjen en Willem, van harte gefeliciteerd!

Enkele foto’s zijn te vinden op de fotopagina.
Tot op de volgende wedstrijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.