Verslag NK F3L Duiven 18-06-2023

Het was een vroege ochtend aan de Kerkstraat, waar de lucht al verzadigd was met een drukkende warmte. De zon speelde verstoppertje achter flarden van wolkenvlagen, waardoor de atmosfeer nog zwaarder aanvoelde. Te midden van dit alles stonden wij, klaar om het veld op te bouwen.

Het veld was snel opgezet, en om 10 uur waren we gereed om van start te gaan. Helaas liet het display ons in de steek, wat een kleine hindernis vormde op deze toch al uitdagende dag. Gelukkig werd er voor de zekerheid het HollandGlide display als backup gebracht, maar tot onze teleurstelling bleek ook deze geen teken van leven te geven. Een uitdaging voor volgende week tijdens de Eurotour F5J in Toldijk!

Gelukkig bood onze wedstrijdleider aan om de taak van Gliderscore over te nemen, waardoor we zonder al te veel oponthoud konden beginnen. Na een korte briefing gingen we meteen van start.

Al tijdens de proefstartjes merkten we dat de temperaturen een mentale impact hadden. Eén van de deelnemers vloog schade bij een start met een looping en een te harde landing, waardoor een tip van het modelvliegtuig was afgebroken. Wellicht waren we niet volledig voorbereid op de mentale en fysieke uitdagingen die deze drukkende hitte met zich meebracht.

Terwijl we ons door de proefstartjes werkten, was er nog wat thermiek te vinden. Maar tijdens de wedstrijd doofde dit snel uit, waardoor we gedwongen werden om uiterst zuinig te vliegen. Als we eenmaal thermiek hadden gevangen, moesten we er maximaal gebruik van maken, want het kon op elk moment weer verdwijnen. Het was een eigenaardig weertype, met de aankondiging van vocht in de lucht. En waarachtig, we kregen wat warme regendruppels als een verfrissende verrassing. Hoewel het maar een paar spikkeltjes waren, brachten ze geen verkoeling. Het weer bleef drukkend en bedrukt.

Desondanks verliep de wedstrijd verder soepel, afgezien van één reflight vanwege een lijncrossing. Er waren wel twee lichte botsingen tussen de vliegtuigjes, maar deze leken meer op liefdevolle air-kisses dan op serieuze incidenten. De deelnemers zetten hun vluchten gewoon voort, vastbesloten om hun ronde uit te vliegen.

Al met al was het een interessante wedstrijd met uitdagend vliegweer. Het was niet gemakkelijk, maar juist dat maakte het zo leuk. We feliciteren de winnaars met hun welverdiende overwinning en kijken uit naar het volgende evenement: het weekend van 9 juli, de laatste wedstrijd voor de zomervakantie.
De foto’s en uitslag zijn te zijner tijd op deze website te vinden.
Ook op gliderscore.com staat de uitslag.

Tot de volgende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.