Verslag 2de NK F3RES wedstrijd Losser 28 mei 2023

Op deze stralende dag, 28 mei 2023, in Losser, verzamelden zich enthousiaste deelnemers voor de NK F3RES-wedstrijd. Hoewel sommigen even moeite hadden om de Duitse grens te vinden, arriveerde iedereen redelijk op tijd op de locatie. Fons stond klaar om ons allemaal te verwelkomen, en na wat gezellig geklets begonnen we met het klaarmaken van het veld. Er werd onze kersverse wedstrijdleider, Wil, een warm welkom gegeven.

De weersomstandigheden leken perfect, en alles leek klaar te zijn voor een prachtige wedstrijd. Helaas gooide het display roet in het eten en weigerde op welke manier dan ook te werken. Wat we ook probeerden, het display wilde op deze dag niet meewerken met ons gezellige spelletje. Gelukkig was onze wedstrijdleider bereid om de taken van Gliderscore over te nemen, en zo werden de tijden en namen handmatig omgeroepen. Dat werkte ook goed, en het was geruststellend om te weten dat we de wedstrijd, weliswaar iets later, konden voortzetten zonder afhankelijk te zijn van technische snufjes. De scores konden gewoon mobiel worden geregistreerd, dus niet alle technologie liet ons in de steek.

In de ochtend was er flink wat thermiek, maar tegen de middag begon de wind steeds harder te waaien. Er werd ballast toegevoegd en sommige zweefvliegtuigen werden hoog in de thermiek weggeblazen. Dat moest wel een keer misgaan. Het werd steeds spannender om te zien of de verre vliegers hoog genoeg waren gestegen om de terugvlucht naar het doel te halen. Helaas gold dat niet voor iedereen. Sommige deelnemers moesten zelfs een stuk lopen om hun zweefvliegtuig achter de bomenrij op te halen, in een ander veld. Dat betekende helaas geen score voor hen. Achter de bomenrij was de zichtbaarheid van zo’n klein zweefvliegtuigje minimaal, wat vaak resulteerde in, gelukkig, kleine schade.

Winnaars NK F3RES wedstrijd 3

Tijdens sommige rondes zagen we prachtige stijgers, waarbij de RES-kisten in groepjes naar grote hoogtes klommen. Dan kwam het aan op de terugvlucht en de juiste landing. Op zulke momenten kon je de spanning en concentratie aflezen van de piloten. Het was een prachtige strijd waarbij de winnaars weer dicht bij elkaar eindigden. Een welgemeende felicitatie aan Lyckele, Loet en Arno met hun behaalde resultaat in deze pittige wedstrijd.

Als je de foto’s wilt bekijken, zijn deze te vinden op de fotopagina.

De resultaten van de dag zijn hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.