Prachtig eerste F3RES wedstrijddag van 2023

De eerste RES wedstrijd was afgelast door slecht weer maar afgelopen donderdag wisten we dat zaterdag 6 mei de best RES-vliegdag zou worden voor deze eerste wedstrijd van 2023.
Of dit dan ook een goede RES wedstrijd dag wordt is dan alleen op deze dag te meten.
En wat een dag was het deze zaterdag! Een superdag. De ALC heette ons welkom op hun veld aan de bemmenstraat in Duiven. Het veld was net gemaaid waardoor het er perfect bij lag.
De piloten meldden zich op tijd, we hadden 2 afmeldingen en 1 laatste aanmelder, een totaal van 17 piloten die aan deze wedstrijd meededen. Ook een nieuwe deelnemer had zich gemeld, altijd leuk om een nieuwe RES-vlieger op de wedstrijd te mogen verwelkomen.
Het publiek van de ALC was in grote getale aanwezig, klaar om getuige te zijn van dit mooi luchtvaartspektakel.
Hoewel alle lijnen en elastieken gloednieuw waren, ontstond hierover in het begin onvrede. Bij het starten van de wedstrijd deden zich namelijk meteen talloze storingen voor als gevolg van onvoldoende beveiligde koppelingen op de elastieken. Natuurlijk werd dit direct door de deelnemers vakkundig opgelost maar we moesten wel steeds even de wedstrijd stilleggen. Voor de volgende wedstrijd gaan we dit nalopen.
Verder verliep de wedstrijd als vanouds. Een goed display, duidelijk geluid en nog belangrijker, enthousiaste deelnemers maken zo’n wedstrijd een waar feestje.
Aan de scores is te zien dat veel vliegers aan elkaar gewaagd zijn. Mooie, maar soms moeilijk te vinden thermiek resulteerde in goede vliegscores. Natuurlijk is zo’n vlucht niet voor iedereen vanzelfsprekend. Nee, soms zag je strubbelingen met de start waardoor je ook kunt zien dat een RES-kist prachtige loopings kan maken. Niet helemaal de bedoeling dus meteen werd er weer meteen geland om direct een herstart te maken. Ook was er een vlucht waarbij de controle ontbrak. Deze kist zat redelijk ver weg, dus dan zie je de piloot een sprintje trekken richting de RES-kist, hopende op een herstellend signaal. Maar in deze vlucht was een defect servo debet aan de controle-verlies. Dan maar hopen op een goede landing, en dat gebeurde gelukkig, weliswaar op een ander veld maar dat maakt niet uit, de kist was gered.
Andere schades: aan geknakte romp, een tip die loszat en een starthaak die niet goed zat waardoor de RES-kist aan krachten getest werden die je liever niet hebt..
Ach, zo’n eerste wedstrijd is dan weer goed om alles ff op scherp te zetten.
Loet, Lyckele en Arno, hartelijk gefeliciteerd met het behaalde resultaat, hier te bekijken.

Zoals gezegd een prachtige wedstrijddag. Op naar de volgende!
De foto’s van deze dag zijn hier te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.