Laatste RES wedstrijd van seizoen 2022

      Geen reacties op Laatste RES wedstrijd van seizoen 2022

Terwijl ik dit zit te tikken trekt er een onweersbui over. Het lijkt wel herfst.
Het zag er afgelopen week in de weersvoorspellingen ook nog redelijk slecht uit. De zaterdag hadden de weermannen het inderdaad goed voorspeld, wat een regen! We waren blij dat deze dag was afgevallen.
De zondag was nog onzeker en vrijdagavond hadden Wout en ik toch afgesproken dat de wedstrijd door zou gaan. We zouden wel zien, het weerbeeld gaf redelijk veel wind.
Bij aankomst gaf windmeter 4 tot 6m/s aan. Niks mis mee om de wedstrijd te starten.
We hadden deze zondag dus een cadeautje. Het was heerlijk weer, we zagen een donker wolkendek over het noorden wegtrekken. Berichten van deelnemers kwamen binnen dat het boven de riolen aan het regenen was. In de regio Drunen hadden we geluk. Een mooie RES-dag.
We startten met 15 deelnemers.

Het veld was snel opgezet mede door de hulp van alle deelnemers. Voor de briefing werden er al proefstartjes gemaakt en ook na de briefing was daar voldoende tijd voor. We moesten natuurlijk even “voelen” of er ballast mee moesten.

De eerste ronde leek het of niemand z’n doel kon vinden. Even het landingscircuit bijstellen en dat dan in de volgende ronde herstellen.
Door de wind waaide de thermiek met een behoorlijke snelheid met de wind mee. Sommigen lieten daar zonder enige angst hun kist door meevoeren. Ver weg, en dan maar hopen dat je hoog genoeg zit om, tegen de wind in, je landingstip te halen. Dan zie je dat ballast zeker helpt. Voor sommige was een landing in een ander veld het resultaat.

Na de lunch ging de wind liggen. De temperatuur steeg. Een hele straat wolken deed vermoeden dat je de thermiek zo zou vinden. Niets was minder waar, er werd gezocht, gedraaid en veel opnieuw gestart om de thermiek te vinden.
Een dag met verschillende omstandigheden waardoor deze laatste dag van het seizoen een zeer geslaagde RES-dag was. Gelukkig geen ongelukken en geen schade. Wel een mid-air(tje) in een thermiekbel maar omdat beide kisten in dezelfde richting draaiden konden zij, na dit incident, de bel netjes uitdraaien.
Mooi om te zien dat de sfeer op het veld goed is. Is een kist even niet in orde en je moet starten, na deze melding word even de tijd stil gezet. Lijnbreuk, geen probleem, even wordt de tijd stil gezet en de lijn gerepareerd. Heel relaxed allemaal. Natuurlijk duurt de wedstrijd dan een paar minuutjes langer waardoor een ronde 6 in het geding zou kunnen komen. Of deze dan nog gevlogen wordt is aan de deelnemers, zo wordt dan weer zeer netjes opgelost. Een mooie en zeer relaxed wedstrijd.

Voordat de prijsuitreiking ging starten hadden Monique en Vincent nog een leuke verrassing, Monique had, namens de pilotengroep, een cadeautje voor de organisatie, nogmaals dank. Met zo’n gezelschap en prettige sfeer doen wij deze organisatie graag.


Vincent had cadeautjes bij van sponsor KST-Team en AviationToys, deze werden geloot onder de deelnemers. Nogmaals dank!

Een prachtig seizoen, Loet, Jeroen en Lyckele proficiat met het behaalde resultaat deze dag.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd RES-seizoen. Mooie velden, boeiende wedstrijden.
Nu is er dus ook de NK-stand 2022 bekend. Lyckele, Loet en Monique van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat voor 2022.

De foto’s zijn te bekijken op de fotopagina.
De resultaten zijn opgenomen op de resultaten webpagina.

Graag tot op het volgende vliegseizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.