F3RES wedstrijdverslag in Drunen

      Geen reacties op F3RES wedstrijdverslag in Drunen

Wederom werd er deze zondag, 4 sept, in Drunen gevlogen.
Een mooi vers gemaaid veld met dit keer Zuiden wind.

Na een wat moeizame loting met afmelding, invaller en weer aanmelding en een deelnemer die zich op het laatst afgemeld had, konden we zonder her-loting toch van start. Voor de laatste afmelder werd er een random vlieger gevonden. Hiermee konden de groepen toch gevuld worden en werd er voldoende tegenstand in de groepen gecreëerd.

Na de briefing en wat proefvluchtjes gingen we van start. Wat een prachtige dag.
De ochtend begon met veel thermiek, weinig wind, gaande de dag trok de wind aan. Soms kwam de wind in vlagen en was de thermiek ver te zoeken. Dat was ook te zien aan de kisten die soms heel klein werden en in één geval de thuisbasis niet meer bereikte en gezocht moest worden ver achter een maisveld.
Diverse keren werd er ballast toegevoegd aan de vliegtuigen om deze in de middag weer te verwijderen. Lastige beslissingen die achteraf misschien goed of fout uitpakten.
Op een gegeven moment blies een windvlaag enkele parasols in het prikkeldraad, ook gingen er enkele kisten door deze vlagen de lucht in. Helaas werd een kist geraakt en door deze schade kon deze de wedstrijd niet uitvliegen.
Dat was even schrikken en iedereen was weer alert.

Wanneer je de thermiek kon vinden en je de bel goed kon centreren ging je kist grote hoogtes tegemoet. Eén ding moet je dan nog wel goed doen en dat is je landingspunten maximaliseren. Mooi dat dit velen lukte. Voor anderen waren dit weer puntjes om te verbeteren.
Zoals vermeld: één buitenlanding, één windvlaagschade en één start schadegeval. Deze startschade werd gevlogen in de middag: door aanwakkerende wind en iets te ruwe afsprong wilde een vleugeltip niet meer en schoot los van de vleugel. Het gevolg was een neerstortende kist en een ver weg wapperende vleugeltip. Zuur maar een harde realiteit. Soms gaat het gewoon te hard.
Maar….. al met al een mooie wedstrijddag. Opvallend detail: bijna geen vogels en geen zwaluwen gezien. Opvallend in de scores zijn de toch vele vol gevlogen ronden.

Lyckele, Arjen en Thorsten proficiat met dit behaalde resultaat.

Top op de volgende!

Resultaten zijn op de uitslagenpagina te bekijken, filmpjes en foto’s zijn terug te vinden op de fotopagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.