25 sept 2022: NK F3RES/F3L in Duiven

      Geen reacties op 25 sept 2022: NK F3RES/F3L in Duiven

Het was weer een mooie RES/F3L-NK wedstrijd, de 8 e al die we konden vliegen dit jaar, nu in Duiven, wederom op een heerlijk groot veld. En gezien het weer: precies tussen twee regendagen in, wat wil een mens nog meer! Bovendien een dag met een goede sfeer: heel belangrijk.

Eerst het veld opgebouwd met zijn allen en toen moest iedereen aan de bak: rennen, coachen en vliegen. Omdat sommigen voor 2 piloten renden, hebben we gebruikt gemaakt van het Duitse systeem: de startlijn terugleggen op een haring bij de startplek van de piloot. Dit gaf de line manager meer tijd om rustiger terug te lopen naar zijn plek in het veld en soms (eh: soms wat vaker 😉 ) opnieuw de lijn te halen.

Verder mochten we nieuwe piloten verwelkomen: één piloot uit Turkije, die met een piloot uit België was meegekomen. Altijd mooi om nieuwe mensen te ontmoeten. Gasten die even
langs kwamen om te kijken, werden meteen aan het werk gezet, gelukkig deed die het graag en daar waren wij zeker blij mee.

Er was gemiddeld niet heel veel wind. Soms best lekker thermisch, en kon er met de experten, de vogels, meegevlogen worden, en soms moest je werkelijk ver weg vliegen en zoeken om je tijd vol te maken. In ronde 6 moest er heel zuinig gevlogen worden, echt rustig glijden, zo zwak was de thermiek. Oftewel van alles wat en dat maakt zo’n dag ook zo mooi en compleet. Er zit dan voor iedereen iets in.

Wederom dank aan Wout en de spullen die hij toch maar weer iedere keer meeneemt.
Na 6 ronden was iedereen wel moegestreden. Bovendien begon het heel iets te regenen en dat was meteen een goede reden om een geweldig mooie dag te beëindigen.
Uitslag:  1. Loet, 2. Monique en 3. Lyckele.  Proficiat.
De foto’s van deze dag in Duiven zijn te vinden op de foto-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.