RES vliegen in Losser

      Geen reacties op RES vliegen in Losser

We werden de ochtend van de wedstrijd welkom geheten op het veld van modelvliegclub Losser. Wat een prachtig veld hebben zij toch, enorm veel ruimte, ideaal voor wedstrijden waarbij lijnen uitgelegd moeten worden.
Wij waren wat later, we hadden gecarpoold en na 1,5 uur sturen moesten we nog even koffie scoren, dat had nog even neveneffecten.
De meesten waren al gearriveerd en waren al druk met de opbouw van het veld.
Wout was weer met alle materialen op tijd aanwezig en had ook de nieuwe tent bij.
Deze meteen maar eens uitgepakt en na het lezen van de instructie meteen “omgekeerd” opgezet.

Zag er prima uit!

Tijdens de briefing Losser bedankt voor het ontvangst en ook een nieuweling mogen verwelkomen. Helaas ook een afmelding. Daardoor ontstond er een klein probleem in de groepen. Door de afmelding en het gebruik van een Dummy hadden we soms één groep met maar 2 deelnemers, dat is zeker niet gewenst. Daarom hadden we vliegers uitgenodigd om op een dummy-plek te vliegen waar er maar 2 deelnemers in groep waren. Daar was animo genoeg voor.

Proefstartjes werden gemaakt waarbij Bart tijdens de start een tip afbrak, deze kist wilde deze wedstrijd niet meedoen.
De wedstrijd verliep verder, gelukkig, zonder incidenten. Een kleine valpartij door een enthousiaste lijnmanager maar gelukkig liep dat goed af.
We hadden mooi vliegweer met turbulente thermiek, deze moest je doorworstelen om boven in de rustige bel te komen. Dat viel soms niet mee. Ik heb prachtige gevechten gezien waarbij er, tot ver, gestegen werd maar ook daarna weer flink gedaald werd. En dan maar hopen dat je terug kunt komen.

In de pauze kwam er een troep ooienvaars over, wat een machtig mooie thermiekers zijn dat toch. Zij draaien zo rustig hun rondjes alsof het niets is. In de fotopagina staan mooie foto’s en een filmpje van deze vogels.

We zijn direct de wedstrijd weer gestart, we hadden er weer zin in.
Rond 15 uur wakkerde de wind aan. Ook ik had ballast toegevoegd en was daar blij mee. De wind zorgde dat je kist ver meegevoerd werd en om dan terug te komen kon je dat extra gewicht goed gebruiken. Hier zag je ook dat sommige in de landing te kort kwamen. Wederom een prachtige wedstrijddag met mooie vluchten.
Na de wedstrijd had iedereen zijn scores ingevuld en Gliderscore kon direct de eindstand produceren. Daarmee hadden we direct een prijsuitreiking.
Lyckele, Arjen, proficiat!!
Een goede wedstrijd, nogmaals dank aan Wout voor de goede zorg van de materialen en natuurlijk modelvliegclub Losser.

Tot de volgende!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.