Thermisch RES-vliegen in Drunen

      Geen reacties op Thermisch RES-vliegen in Drunen

7 Augustus mochten we nogmaals vliegen in Drunen.
Het weiland lag er goed bij, de klaver was aardig gegroeid ondanks de droogte.
Misschien niet zo fijn voor onze RES-lijnen.
Binnen een half uur hadden we alles opgebouwd. Er werden direct startjes gemaakt. We hadden er zin in. Na de briefing, waarbij er nog wat betalingsachterstanden werden weggewerkt, konden we starten met de wedstrijd.
Na de eerste ronde werd de wedstrijd stilgelegd, iemand was z’n iPhone verloren. Nu denken jullie, je kunt m toch gewoon bellen, dat dachten wij ook maar de eigenaar had m netjes op “stil” gezet. Daar moest dus even serieus, in een rijtje van een stuk of 10 man, naar gezocht worden. En zowaar, in een korte zoektijd werd het apparaat weer gevonden. De wedstrijd kon weer door.
Voor de pauze hadden we echt vluchten met enorme dalers en zonder één gevonden thermiekbel en windstiltes die het starten uitdagend maakte. Heel bijzonder. Er werden veel her-starts gemaakt, met iedere keer de hoop dat de thermiek zich openbaarde.
Na de pauze trok de wind iets aan en kon de thermiek iets beter gevonden worden. Ook enorme zinkers waren aanwezig met maislandingen tot gevolg. Gelukkig kan zo’n vishengel met streamer dan ook nog gebruikt worden voor zoekhulp van de res-kist in de mais.
Naast de mais-vluchten hadden we ook twee lijnbreuken, de klaver had dus wel degelijk invloed op onze startlijnen. Ook was er één mid-air waarbij beide vliegers gewoon hun thermiek vlucht konden doorvliegen. Geen noemenswaardige schade, gelukkig.
Al met al weer prachtige avonturen en mooie vluchten. Een geweldige zomerse RES-wedstrijd.

Tot op de volgende.

De uitslag is gecontroleerd en op de uitslagen pagina gepubliceerd.
Erik H, Geert en Willem, proficiat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.