Omstandigheden voor een bijna perfecte wedstrijd

1 mei 2022, Dag van de arbeid, de ressers mochten deze mooie dag aan de bak in Lochem.
Er werd even uitgeplozen hoe het startveld er optimaal bij zou moeten liggen. Aan het veld lag het niet. Het was net gemaaid en lag er optimaal bij. Na het bepalen van de windrichting en de verwachtingen lag het startveld zo klaar voor de wedstrijd.
De laptop werkte ff niet mee en na enige opstarttijd kon dan eindelijk de wedstrijd beginnen.
Tijdens de proefstartjes ging het bij één deelnemer mis. Klassieker: kist, in de haast, aan de lijn gehangen en loslaten zonder gecontroleerd te hebben of deze aanstaat. Dat stond ie dus niet. Daar kan zo’n kistje niet tegen. Deze kon meteen (in stukjes) opgeborgen worden.
Ook ik had na de briefing nog ff tijd om mijn favoriete Slite met kruisstaart een paar handstartjes te laten maken, dat ging goed. Toch ook even aan de lijn hangen. Dat leek goed te gaan tot het moment dat de kist niet meer reageerde met een crash tot gevolg.
De schade lijkt beperkt tot een gebroken romp. De ontvanger gaat iig op de stort. De Slite met V-staart kon gelukkig worden ingezet.
De wedstrijd kon beginnen. Bijna windstil met af en toe een thermisch windje. Starts gingen niet hoog en je moest zuinig vliegen om je thermiekbel te vinden. Er werd regelmatig gewacht met starten door een rugwind. Dan maar even wachten en kijken wat de rest gaat doen. Maar ook vluchten met prachtige thermiek, maar er moest wel voor gewerkt worden en dat op zo’n 1 mei. Aan de scores is ook te zien dat vele vluchten worden vol gevlogen. Dan komt het dus op de landing aan. Daar werd vandaag het verschil gemaakt.
Tussendoor kwam de eigenaar van het veld even kijken, hij en zijn vrouw waren zeer geïnteresseerd en vonden het leuk om ons zo bezig te zien. Gerrit had het kado geregeld voor het veld en dat hebben we samen overhandigd. Dit konden zij zeer waarderen.
De sfeer was goed, er werd door iedereen goed geholpen, er werd zelfs even tussendoor gesoldeerd aan losgekomen accu-draadjes. Ook werden er kistjes, mbt van andere vliegers, opnieuw afgesteld.
Uiteindelijk hadden we 4 minuten tijd tussen de ronden ingesteld Het blijkt dat we dan met 22 deelnemers, 5 groepen, 5 ronden kunnen vliegen. Uiteindelijk een topdag.
De scores werden na de wedstrijd aangevuld en gecorrigeerd waar nodig. Daardoor kon direct de eindstand gepresenteerd worden. Geert, Johannes en Jeroen Proficiat!
Op naar de volgende wedstrijd!

De foto’s zijn te vinden op de fotopagina, de uitslagen zijn hier te vinden en op Gliderscore.

Het nieuwe inschrijfformulier voor wedstrijd 3 staat al weer online.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.