Een Prachtige 3de RES wedstrijd

Dit keer waren we deze 14de mei op bezoek bij het veld in Hoeven. Een veld wat een paar jaar geleden al goed bevallen was. Onze contactpersoon WillemP stond al klaar om ons welkom te heten. We hadden met dit veld een enorm vlieggebied tot onze beschikking.
Na een gezamenlijk inspanning was het wedstrijdveld binnen een mum van tijd opgebouwd en nog voor 09:30u werden er al proefstartjes gemaakt. Om 10u werd de briefing gehouden en konden we direct de wedstrijd starten. Met 3 groepen van 5 deelnemers is dan iedereen continu bezig met vliegen, coachen en de lijn ophalen. Aanpoten dus, oh ja, nu weten we weer waar dat sport voor staat in modelvliegsport ;-).
Tussen de ronden hadden we de tijd op 4 minuten gezet. Zo hadden we een snellere doorloop waardoor we dit keer 7 ronden konden vliegen.
Het weer was rustig in de ochtend, beter dan verwacht. Thermiek zat er genoeg, je moest het alleen even vinden. In de middag steeg de temperatuur en kwam er een windje opzetten die de thermiek flink wegwaaide. Eenmaal in de thermiek werd vlucht van je kist rustiger en kon je hem omhoog schroeven, was je buiten de thermiekbel dan werd je kist alle kanten op gegooid, een rare turbulentie liet zich dan zien. Dan was het echt actief sturen. Ik heb dit keer maar één giga buitenlanding gezien waarbij de kist vele velden verder een nette landing maakte. Jammer, geen punten. En één kusje in de lucht tussen twee kisten, beide zijn gelukkig doorgevlogen zonder schade. Dus een goede wedstrijddag waarbij iedereen genoeg uitdaging heeft gehad. Deze staat weer in de boeken als een zeer goede wedstrijd. Alles was naar wens verlopen en de sfeer was gemoedelijk en gezellig.
Iedereen had netjes de score bijgehouden in Gliderscore, daardoor hadden we meteen de daguitslag met verdiende winnaars, Lyckele, Loet en Sam, proficiat met het resultaat.

De uitslag is, na controle, te vinden onder de uitslagen pagina.
Foto’s zijn te vinden op de foto-pagina.

Over 2 weken weer de volgende.
Tot dan.

Namens de F3RES organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.