Verslag van de laatste NK F3RES wedstrijd van 2021.

De laatste wedstrijd werd gevlogen in Laren (Lochem).
De weergoden waren ons gunstig gezind.
Ook het veld was een plaatje met een windje uit de perfecte richting:
heel goed geregeld door Gerrit.

De piloten, die dit keer echt uit alle windstreken kwamen, waren er op tijd. Ook deze keer waren er weer nieuwe gezichten bij deze wedstrijd.
Eén deelnemer, die te laat was met aanmelden, had de mazzel dat hij de plek kon innemen van iemand die was uitgevallen.
In Gliderscore was de loting al verwerkt dus de nieuwe deelnemer zal op de naam van de uitgevallen deelnemer moeten vliegen. Hoe ik dit in Gliderscore moet oplossen? Dat is voor latere zorg.

Het veld werd opgebouwd en binnen mum van tijd waren we klaar voor de wedstrijd. Maar helaas, we moesten toch nog even wachten, we hadden namelijk de verkeerde QR-scorebriefjes uitgedraaid. Dat kan gebeuren, geen probleem, gelukkig voorziet Gliderscore in een QR-list. Deze heb ik op het scherm getoverd en hiermee kon iedereen zijn QR-code inlezen met zijn mobiele telefoon.

De wedstrijd kon nu echt beginnen.
Het vliegweer begon zonnig maar de lucht werd niet lang daarna door een wolkendek afgeschermd. Iedereen leek moeite te hebben met de thermiek, vluchten werden bovenwinds gevlogen en er werd druk verkend waar enige lift zou kunnen zitten. Met hangen en wurgen konden sommige van ons de tijd vol vliegen. Af en toe liet de zon zich zien en dan ontstonden er belletjes. Maar het was niet makkelijk. Iedereen hield scherp in de gaten of er thermiek werd gevonden. Als dit het geval was werd er opnieuw gestart.
Aan het scoreverloop is ook duidelijk te zien dat sommigen moeite hadden om die ene bel te vinden.

En zo’n wedstrijddag met 6 ronden vliegt om, vooral als je met 3 groepen van 5 deelnemers start. Een drukke dag waarin iedereen zijn taak steeds moet vervullen. Je moet toch iedere keer je coach en je lijnmanager regelen. Die taken worden door de niet-vliegers graag ingevuld.
Al met al was deze dag echt een cadeautje met prachtig RES-weer.
Na de wedstrijd werd de uitslag nog gecontroleerd en konden we de score bekend maken: 1. Johannes, 2. Peter en 3. Lyckele, proficiat met dit resultaat.
Na de prijsuitreiking konden we meteen de stand van het NK 2021 bekend maken. Monique had lang de 1ste plaats in handen maar werd vandaag voorbij gevlogen door Lyckele: 1. Lyckele, 2. Monique en 3. Willem, allemaal hartelijk gefeliciteerd.
Ik heb weer enorm genoten van seizoen 2021. Allemaal bedankt voor jullie inzet en deelname. Ik merk iedere keer dat er op zo’n RES-wedstrijd veel competitie is maar dat je er ook veel plezier kunt hebben. En dat deze twee goed samen gaan is goed af te lezen aan de sfeer op de wedstrijden.

Bij deze wil ik Wout bedanken voor de goede organisatie, samenwerking, ondersteuning en de verzorging van de materialen.

Ik hoop iedereen weer te zien in het nieuwe NK F3RES seizoen van 2022.

Willem

 

1 gedachte over “Verslag van de laatste NK F3RES wedstrijd van 2021.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.