Verslag NK F3RES 10 okt 2021 in Vught

      Geen reacties op Verslag NK F3RES 10 okt 2021 in Vught

Deze 10 okt 2021 gaat in de boeken als een zeer bijzonder mooie RES dag.
In de foto pagina is te zien dat we begonnen met een behoorlijke mist, we moesten even wachten voordat de wedstrijd kon gaan beginnen. Wel 2 nieuwkomers (een vlieger een helper/kijker) mogen verwelkomen. We kwamen er achter dat 5 deelnemers niet zouden komen door afmeldingen, jammer maar helaas. Dat gooide de hele loting in het honderd. We zouden zo geen geldige wedstrijd kunnen vliegen omdat er in de groepen te veel open plekken zouden ontstaan. Na overleg is er met z’n allen ter plekke besloten om de loting door Gliderscore opnieuw te laten draaien. Gelukkig bleef de mist nog hangen en konden we de loting veranderen. De nieuwe lijst en QR-codes voor de scoring werden rondgemaild en precies toen de mist optrok kon er eindelijk gestart worden. 3 groepen per ronde. Dat werd aanpoten, geen rust want iedere deelnemer moet dan vliegen, coachen en de startlijn ophalen.
De eerste 2 ronden was het nog ff lastig vliegen, je zag iedereen zoeken naar de thermiek. Na de tweede ronden hadden we even een kwartiertje pauze, even iets eten, ouweh.eren en weer door. Je ziet aan de scorelijst dat n de pauze bijna iedereen de ronden vol vliegt. Het gaat dan echt om de landingspunten en je traject van aanvliegen goed uitmikken zodat je op tijd landt. In de lucht was het een prachtig schouwspel waarbij je zag dat diegene die het eerst de thermiek had gevonden snel werd gevolgd door anderen piloten, je moest natuurlijk nog wel even die plek kunnen bereiken. Sommigen konden aanklampen en sommigen besloten toch om een herstart te maken om daarmee de ronde toch vol te vliegen. Mooi om te zien dat er tactisch gevlogen werd. We waren laat gestart door de mist maar we hebben we netjes 6 ronden kunnen vliegen met uiteindelijk een resultaat waar de percentages in de top 11 boven de 90% ligt. Sam, Loet en Lyckele, proficiat met dit resultaat.
We gaan naar nu het einde van vliegseizoen 2021, 23/24 okt wordt de laatste wedstrijd gevlogen. Hopelijk tot dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.