Een uitdagende wedstrijd in Vught

      Geen reacties op Een uitdagende wedstrijd in Vught

Verslag 2de wedstrijd van 21 augustus 2021 in Vught.
Laat ik beginnen met te vermelden dat het een heerlijke vliegdag was. Dit leek wel de eerste mooie dag in augustus te zijn.
out en Robert, onze wedstrijdleider, hadden een afmelding gestuurd. Gelukkig had Wout de wedstrijdmaterialen al afgegeven bij een clubgenoot van The Hawks in Vught. Deze werden netjes om 9:00u op het veld afgeleverd. Samen met alle deelnemers hebben we het veld opgebouwd en om 10:00u werd er volgens schema gebriefd.
Nu volgende eindelijk het uitreiken van de NK wisselbokaal 2019, die uitgereikt werd aan Adri. Deze stond al 2 jaar op de schoorsteen bij ondergetekende en nu kon deze worden overhandigd aan de winnaar van 2019. We zullen zien waar deze in februari 2022 naar toe gaat?
Na wat proefvluchtjes werd het startsignaal gegeven. Het werd al snel duidelijk dat het geen gemakkelijke vliegdag zou worden: Soms een turbulente thermiekbel en dan weer helemaal niets. Nooit eerder zag ik op een wedstrijd zoveel herstartjes. Veel deelnemers moesten steeds opnieuw tactische beslissingen nemen: maak ik nog een een start, vlieg ik door of ga ik snel landen om weer een herstarten te maken. Maar het gebeurde ook dat een deelnemer een belletje had gevonden en er vandoor vloog.
We hebben ook twee maislandingen mogen meemaken waarbij de kist, gelukkig, vrij snel teruggevonden werd, door goede spotters. Zelf had ik een dikke storing in ronde 5 en kwam mijn kist van grote hoogte ongecontroleerd naar beneden, snel richting de kist gerend en het leek of ie weer contact maakte. Dit was niet helaas niet het geval en hij landde ver weg achter een maisveld. Was het mais? Ik wist het niet. We hebben snel op maps gekeken waar mijn kist ongeveer terecht was gekomen, hopelijk achter het maisveld. Ik ben in de auto gestapt en ongeveer ter hoogte van het veld in de richting van mijn kist gelopen. Plotseling kom ik een twee meter brede sloot tegen, gelukkig vond ik een oversteek en wat bleek, nog geen 25mtr voor me lag mijn kist in een prachtige struik, geen schade. Gelukkig kon ik de laatste ronde nog meevliegen.
Na 6 ronden vliegen had iedereen er genoeg vluchten op zitten om tevreden terug te kijken op deze 2de wedstrijddag van 2021.

De uitslagen vind je in de uitslagen pagina, als je naar de ronden-tijden kijkt, zie je dat deze heel divers zijn.

Arjen, Geert en Lyckele, gefeliciteerd met jullie 1,2 en 3de plek.

De foto’s volgen in deze fotopagina.

Tot de volgende.
Groeten,
Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.