Verslag eerste wedstrijd NK F3RES 2021

Wat een geweldige dag voor een eerste NK wedstrijd in 2021.
Het leek alsof we blije koeien waren die de eerste lentedag naar buiten mogen, zo huppelde we uit op een nieuwe locatie in Halle. Met 15 deelnemers werd met vol enthousiasme het veld opgebouwd om te kunnen starten met deze eerste wedstrijd van 2021.
Alles was netjes uitgelegd en de wind stond precies goed voor dit veld. Het eerste obstakel was de parkeergelegenheid, mochten we op het veld parkeren? Deze vraag werd gesteld omdat er naast ons veld een motorcross veld was met parkeergelegenheid. Toch maar even nagevraagd aan de motorcrossers. Nee, dit was toch echt niet de bedoeling. Parkeren was voorbehouden aan de motorcrossers die in grote getalen om 12u zouden starten. Toch voor de zekerheid de boer gebeld. Oh ja, zei hij, dat was ik vergeten te vertellen, je mag gewoon op het veld parkeren. Prima. Goed geregeld. Deze boer gaan we onthouden.

De wedstrijd verliep zonder strubbelingen. De clinic, die vorige week gehouden werd, bleek een goede voorbereiding te zijn geweest: alles werkte prima.
In veel ronden prachtige vluchten gezien en ook rondes waarop het lijkt dat alles naar de grond zakt. Geen thermiek te vinden. Dan is het een kwestie van goed starten en je kist zo lang mogelijk in de goede lucht te sturen. Maar de lucht zat merendeel vol thermiek, natuurlijk moest je het alleen nog ff vinden.

Een perfecte eerste wedstrijddag, dit smaakt weer naar meer en ik denk dat ik mag zeggen dat vele deelnemers het met mijn eens zullen zijn.

Felicitaties voor Thorsten, Lyckele en Arjen.

Voor nu, een fijne vakantie en tot op de volgende op 21 of 22 augustus 2021!

Uitslagen zijn hier te vinden, foto’s zijn hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.