Clinic 2021

      Geen reacties op Clinic 2021

Eindelijk mochten we weer naar de wei, 13 juni 2021 was het zover, de clinic, aangekondigd in de RES kalender mocht doorgaan.
We hadden lang moeten wachten, door alle Covid-19 maatregelen moesten we voorzichtig blijven. De organisatie heeft zich netjes aan de maatregelen gehouden.
En nu kon het weer en wat een opkomst: 27 deelnemers met veel nieuwe gezichten. Iedereen was blij elkaar weer te zien.
Na de eerste klets en het uitpakken begon de briefing en een hartelijk welkom door Wout.
Het programma werd besproken en de groep werd in tweeën gespitst.
De ressers die al vaker een wedstrijd mee hebben gedaan gingen het veld inrichten, de nieuwe ressers werden geïnformeerd over de regels van het spel.
Rond de tijd dat alle vragen waren beantwoord was het veld ingericht voor de oefenwedstrijd.
Voordat er gevlogen werd konden de deelnemers hun kist uitwegen. Een aanwezige CG-meter liet opvallende verschillen zien tussen dezelfde modellen.
Dat was een eye-opener voor sommige deelnemers: nu begrepen ze waarom de kist niet fijn vloog.

Na een korte pauze kon dan toch echt een eerste oefenwedstrijd beginnen.
Nu bleek dat de Gliderscore laptop een update Windows 10 had gehad. Drivers waren veranderd en we kregen geen geluid op de boxen en geen aanduiding op het display. Snel de drivers gewist en opnieuw opgestart. Geluid bleek te werken, het display weigerde dienst. Dan maar starten zonder display. Hier is nog huiswerk te doen.
De QR-code werd ter plekke ingericht en door de deelnemers ingelezen.
We konden gaan starten.
Bij de proefstartjes hadden we al gezien dat het prachtig thermisch weer was. Ook bij de wedstrijdvluchten werden er grote hoogtes bereikt. De wind draaide alle kanten op en soms werd er tactisch gewacht met starten omdat de wind volledig uit de rug kwam.
Het vliegen op de klok en met meerdere tegelijkertijd: je zag bij sommige de spanning op het gezicht. Dat wedstrijdvliegen maakt het iets spannender.

Uiteindelijk heeft iedereen aan het wedstrijdelement geproefd, we hebben elkaar weer ontmoet en de apparatuur is weer getest. Het was leerzaam en gezellig, een geslaagde clinic. Aan de reacties te horen een prima dag.
We zijn klaar voor een echte wedstrijd.

Tot 3 of 4 juli.

Enkele foto’s zijn te zien op www.f3res.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.