Verslag eerste F3RES wedstrijd 12 mei 2019

Met 14 inschrijvingen beloofde het een mooie eerste F3RES wedstrijddag van dit seizoen te worden. De weersvoorspellingen waren prima. Om 09:00u druppelde de eerste deelnemers al binnen. Wout had de aanhanger meegenomen en doordat iedereen meehielp was deze binnen de kortste keren uitgepakt. Daardoor was het veld binnen een mum van tijd wedstrijdklaar. Iets voor 10:00u hadden we de briefing en nadien werden de score-ronde-briefjes en QR-codes uitgereikt tbv Gliderscore. De wedstrijd kon beginnen. Er werd prachtige gestart en er werden grote hoogtes bereikt. Aanvankelijk was het geluid van de Gliderscore moeilijk te horen maar door wat tuning was het later gelukkig goed te horen. Met het vorderen van de dag nam ook de wind toe, soms met uitschieters naar 7m/s. Gelukkig bleef de wind gemiddeld onder de 5m/s. Want bij windsnelheden van 6m/s of meer, is het een reden om de wedstrijd te staken. De omstandigheden werden in de middag iets anders dan in de ochtend. Wanneer je thermiek vond (als je hem vond) ging ie ook als een speer omhoog. Vond je hem niet dan was je ook zo beneden. Al met al een prachtige wedstrijddag met alle elementen die zo’n dag lekker spannend maken.
Bij goed weer zien we elkaar bij de volgende wedstrijd op 25 of 26 mei 2019.

De uitslag is hier te vinden.
De foto’s staan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.